Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на важливі продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що віруючі православні українці, які відзначатимуть Великдень у 2024 році 5 травня, зараз дотримуються Великого посту, тому "переключилися" зі споживання м'яса на рибу.

Такий споживчий перехід трохи вплинув на ціни коропа, оселедця та скумбрії, супермаркети продовжують утримувати вартість риби на звичному рівні.

Про це стало відомо завдяки повідомленню економічних експертів порталу Minfin.

Ціни на рибу. Фото: скрін youtube
Ціни на рибу. Фото: скрін youtube

Вартість коропа

Живий короп в українських супермаркетах у середині квітня порівняно з березнем трохи подорожчав – із 165,41 грн./кг до 167,36 грн./кг. Також став дорожчим потрошений короп – його ціна зросла з 200,45 грн./кг до 204,00 грн./кг.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Ціни на коропа, скріншот: Minfin
Ціни на коропа, скріншот: Minfin

Вартість оселедця

Оселедець слабосолона у квітні навпаки подешевшала, що могла спровокувати спекотна погода, що встановилася в Україні. Адже українці традиційно купують менше солоної риби пізньої весни та літа, побоюючись потрапити на неякісний чи зіпсований продукт.

Так, оселедець у супермаркетах у березні обходився в середньому в 161,91 грн./кг, а у квітні ціна знизилася до 157,67 грн./кг.

Ціни на оселедці, скріншот: Minfin
Ціни на оселедці, скріншот: Minfin

Вартість скумбрії

Подешевшала і свіжоморожена скумбрія. Минулого місяця вартість цього виду риби була на рівні 131,21 грн/кг, а у квітні склала 124,50 грн/кг.

Ціни на скумбрію, скріншот: Minfin
Ціни на скумбрію, скріншот: Minfin

Нагадаємо, писанка по 4,90 грн: в Україні перед Великоднем змінилися ціни на яйця, сало та ковбасу.

Раніше повідомлялося, буряк, капуста та картопля: що відбувається з цінами на овочі "борщового набору".

Також, в Україні "обвалилися" ціни на деякі сорти огірків: що подешевшало.