Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на апельсини, мандарини та банани.

Про це стало відомо завдяки новим даним від аналітиків економічного порталу Minfin.

Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube
Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube

Варто відразу розповісти, що вартість цитрусових схильна до значних коливань залежно від пори року. Навесні ціни на них, як правило, демонструють тенденцію до зростання. Покажемо, як змінилася їхня вартість порівняно з минулим місяцем.

Вартість мандарин

Зазначимо, що цінник на мандарини підскочив із 58,55 грн/кг до 62,42 грн/кг. Клементин взагалі подорожчали з 54,15 грн/кг до 97,90 грн/кг. А ось Єгипет, навпаки, знизився в ціні з 137,73 грн/кг до 64,90 грн/кг.

Популярні новини зараз
2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф
Показати ще

Ціни на мандарини, скріншот: YouTube
Ціни на мандарини, скріншот: YouTube

Вартість апельсин

Тим часом апельсини показали іншу тенденцію. Їхня вартість значно опустилася з 73,11 грн/кг до 55,35 грн/кг. Єгипет подешевшав з 52,25 грн/кг до 46,70 грн/кг. Преміум знизилися лише на кілька копійок, до 61,40 грн/кг.

Ціни на апельсини, скріншот: YouTube
Ціни на апельсини, скріншот: YouTube

Вартість бананів

А ось шанувальникам бананів пощастило менше – вони подорожчали з 68,26 грн/кг до 71,15 грн/кг. Станом на 13 квітня найвигідніша пропозиція для покупців у мережі супермаркетів "Новус", тут за 1 кіло бананів беруть 69,89 грн.

Ціни на банани, скріншот: YouTube
Ціни на банани, скріншот: YouTube

Нагадаємо, запах манить, а ціна кусається: супермаркети показали, скільки в Україні коштують ковбаси та сири.

Раніше повідомлялося, українські супермаркети оновили ціни на молоко, кефір та йогурт: що подорожчало, а що подешевшало.

Також, яблука, банани та виноград: було дорого, а стане зовсім не по кишені.