Українські пенсіонери, які мешкають на контрольованих російськими силами територіях, стикаються з унікальною ситуацією. Вони можуть отримувати пенсії з обох сторін конфлікту.

За інформацією, наданою заступником голови Бердянської районної ради Віктором Дудукаловим, пенсіонери можуть отримувати як українські, так і російські пенсії, що робить їх особливо сприйнятливими до впливу окупаційної влади.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Умови для отримання українських пенсій залишаються доступними для тих, хто зберіг активність своїх банківських карток та має доступ до електронного кабінету, дозволяючи пенсіонерам використовувати ці кошти.

Віктор Дудукалов зазначає, що наявність обох виплат ставить пенсіонерів в окупації у вигідне становище, оскільки вони мають можливість отримувати дві пенсії одночасно.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Іноді російські пенсії більші за українські, бо окупанти дають додаткові гроші, щоб люди були лояльні до них.

За словами Дудукалова, через ці гроші пенсіонери можуть більше спілкуватися з окупантами, бо фінансова допомога може змусити їх співпрацювати з ними чи принаймні миритися з їхньою владою.

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

"Насправді ж, незважаючи на збільшення їх доходів, гроші все одно витрачати нікуди. Максимум, що вони можуть собі дозволити, це нормальне більш-менш харчування і допомагати, може, дітям, які виїхали з окупованої території Але насправді це все, тому що медикаменти вони купити не можуть нормальні, послуги якісь отримати нормальні не можуть, тобто незрозуміло куди витрачати ці пенсії", — пояснив заступник голови Бердянської райради.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, в Україні пенсіонерам призначили пільги: які професії серед "щасливчиків"

Також, Знай.ua писав про українців надаватиме фінансову допомогу: хто може отримати