Юрист Вікторія Гусакова поділилася важливою інформацією, як виплати від страхової компанії впливають на розмір пенсії. У своєму коментарі вона уточнила, що гроші від страхової компанії, які надходять на пенсійну картку, не впливають на розмір пенсії.

Вона пояснила, що розмір пенсії розраховується на основі заробітної плати (доходу) застрахованої особи та її страхового стажу. Таким чином, виплати від страхової компанії не враховуються під час розрахунку пенсії.

пенсіонери в Україні, фото Pxhere
пенсіонери в Україні, фото Pxhere

Вікторія Гусакова також нагадала, що важливо не забувати звертатися до банку для отримання додаткової інформації про користування пенсійною карткою.

Вона радить уточнювати у банку можливість переказу коштів від страхової компанії на особистий рахунок, а також дізнатися про комісії з обслуговування платежів.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Відповідно до законодавства, банк зобов'язаний приймати та зараховувати на рахунок клієнта кошти, а також виконувати розпорядження клієнта щодо перерахування та видачі коштів.

Українські гроші, Апостроф
Українські гроші, Апостроф

При необхідності отримання грошей з переказу без використання картки, можна звернутися до банку за довідкою про рахунок для отримання коштів та зробити переказ з цього приводу.

Такі консультації допомагають людям розібратися у фінансових питаннях та ефективно використовувати свої права та можливості при отриманні пенсії та інших виплат.

Нагадаємо, загубили пенсійну чи трудову книжку? Як можна відновити документи

Раніше ми писали про те, що тепер уже заживемо? Українцям обіцяють масштабне підвищення

Крім того, Знай.ua повідомляв, пенсіонерка в Британії взяла кредит заради українців, але не для доната на ЗСУ.