В Україні, коли водій отримує штраф за порушення правил дорожнього руху, він має до 15 днів на те, щоб сплатити його. Існує стимул для швидкої оплати: якщо штраф сплатити протягом перших 10 днів з моменту виписки, то порушник може скористатися знижкою. Це робиться для того, щоб заохотити водіїв швидше врегулювати свої зобов'язання перед законом.

Проте, якщо термін оплати пропущено, сума штрафу збільшується вдвічі. Після цього, якщо штраф все ще залишається несплаченим, справу передадуть до відділу виконавчих служб, де будуть вжиті примусові заходи стягнення.

Автофіксація порушень ПДР, фото drivenn
Автофіксація порушень ПДР, фото drivenn

Наслідки такого розвитку подій можуть бути вкрай неприємними для водія, який отримав штраф:

Блокування банківських рахунків: це означає, що водій не зможе здійснювати покупки за допомогою своєї картки або виконувати банківські перекази.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Арешт майна: до автомобіля чи навіть квартири може бути застосовано арешт, що серйозно обмежить права на це майно.

Стягнення з доходів: можливе відрахування частини заробітної плати або пенсії до повного погашення заборгованості за штрафом.

Штрафи за порушення ПДР, скріншот з відео
Штрафи за порушення ПДР, скріншот з відео

Заборона на виїзд за кордон: у разі наявності несплачених штрафів водія можуть тимчасово позбавити права на виїзд за межі країни.

Незважаючи на воєнний стан або інші обставини, закон вимагає від водіїв своєчасної оплати штрафів за порушення ПДР. Це підкреслює серйозність ставлення до дотримання правил дорожнього руху і підтримання порядку на дорогах країни.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, водіям нагадали про важливе правило - можна заробити чималий штраф

Також, Знай.ua писав про порушникам тепер не уникнути штрафу: в Україні будуть вимірювати швидкість авто по-новому