Українці, які стикаються із труднощами оплати комунальних послуг, мають можливість отримати державну підтримку у вигляді житлової субсидії. Згідно з інформацією від Пенсійного фонду України, наближається час, коли все може змінитись, навіть розмір допомоги.

З 15 квітня 2024 року відбудеться зміна у підході до вирахування вартості тепла, газу та електроенергії при розрахунку субсидій. Це означає, що за квітень допомогу розрахують лише за 15 днів місяця.

Одержувачі субсидій. Фото: скрін youtube
Одержувачі субсидій. Фото: скрін youtube

Починаючи з 1 травня і до кінця вересня 2024 року, коли опалення зазвичай не використовується, субсидії будуть призначені автоматично для тих, хто їх отримував узимку, за умови, що не змінилися особисті чи фінансові обставини.

Якщо ж відбулися якісь зміни у майновому стані чи складі сім'ї, субсидії, які отримують, повинні повідомити про це місцеві органи Пенсійного Фонду України протягом 30 днів, щоб вони перерахувати субсидію.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа
Показати ще

Субсидії / фото
Субсидії / фото

Субсидія призначається сім'ям в Україні, чиї витрати на комунальні послуги перевищують 15% загального доходу сім'ї.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua житлові субсидії з 1 квітня: що зміниться для отримувачів допомоги

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, головне за 31 березня: зміни у субсидіях, затоплення Троєщини, підвищення тарифів на світ та графіки відключення електрики

Також, Знай.ua писав про хто з українців залишиться без пільг у 2024 році