Пенсійний фонд закликав одержувачів житлових субсидій підготувати документи, щоб переоформити допомогу на неопалювальний період. Кому потрібно повторно подати заяву та декларацію, розповіли у пресслужбі відомства.

Субсидії на неопалювальний період будуть розраховані з 1 травня по 30 вересня. Допомога буде автоматично перепризначена для більшості громадян, але за умови, що не змінилися дані про їх майновий стан або склад сім'ї.

Субсидії. Фото: скрін youtube
Субсидії. Фото: скрін youtube

Якщо у домогосподарстві відбулися зміни, що впливають на субсидію, необхідно подати до ПФУ оновлені документи.

Водночас є категорія громадян, яким обов'язково необхідно звернутися до органів ПФУ для отримання допомоги на період, що не опалюється.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"Виключно на підставі звернення громадянина призначається субсидія, якщо в опалювальний сезон розмір плати за житлово-комунальні послуги, внеску/платежу на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів житлово-комунального обслуговування не перевищував обсягу обов’язкового відсотка платежу (субсидію було призначено 0,00 грн)", - пояснили у ПФУ.

Представники такого домогосподарства мають подати нові документи протягом двох місяців з початку неопалюваного сезону, щоб субсидія була призначена на весь період.

Раніше портал Знай повідомляв, ПФУ уточнив нюанс із 1-квітневим підвищенням пенсій: виплати перерахують, але є умова.

Також наш портал інформував, субсидії на комуналку будуть урізані: на такого "холодного душу" українці не чекали.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсії, соцвиплати та зарплати: нові масштабні реформи струсять суспільство.