Українці із завмиранням серця стежать за прогнозами експертів, які не виключають, що у 2024 році можуть піднятися тарифи не лише на світло, а й на газ.

До чого готуватися споживачам, йдеться у відповіді Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на запит "РБК-Україна".

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Регулятор запевнив українців, що найближчим часом не планує приймати рішення щодо підвищення тарифів на блакитне паливо, воду та електроенергію.

"НКРЕКП підготовка ініціатив щодо зміни тарифів на природний газ, електричну енергію та централізоване водопостачання та водовідведення не проводиться", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та опалення. Однак він не поширюється на водопостачання та електроенергію.

За прогнозами експертів, нового подорожчання електроенергії у 2024 році уникнути не вийде, особливо з урахуванням посилення атак російських окупантів на енергооб'єкти. Якою може бути нова ціна поки що точно невідома, але прогнози коливаються в межах 3,5-4 гривень за кВт/год.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комунальні платежі чекають на радикальні зміни: українців закликали готуватися до інновацій.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, ми писали, нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни.