Кабінет міністрів України затвердив розміри разової грошової виплати для українців, які мають статус ветеранів війни або постраждали від нацистських переслідувань. Ця виплата передбачена до Дня Незалежності України у 2024 році.

Особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні вʼязні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, а також особи з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин можуть отримати цю виплату до 24 серпня 2024 року.

Виплати / гроші
Виплати / гроші: depositphotos

Розмір виплати залежить від групи інвалідності. Наприклад, для осіб із першою групою інвалідності це 3100 гривень, з другою – 2900 гривень, з третьою – 2700 гривень.

Також грошові виплати передбачені для учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності та інших категорій осіб. Наприклад, діти, які народилися в умовах примусового тримання їхніх батьків, можуть отримати 1000 гривень.

Популярні новини зараз
Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Гроші, Today
Гроші, Today

Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, також можуть отримати 3100 гривень. Дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, а також членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни передбачено виплату у розмірі 650 гривень.

А учасникам війни та колишнім вʼязням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога передбачено виплату у розмірі 450 гривень.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua 100 000 гривень на місяць: військовим нададуть важливу допомогу

Також, Знай.ua писав про соцвиплати від держави або допомога благодійників: українців попередили як не залишитися з пустим гаманцем