У зв'язку з воєнним конфліктом українські церкви, особливо Київська церква "Дім Небесного Архітектора", взяли на себе важливу місію допомоги українцям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Ці громади вважають своїм моральним та громадським обов'язком підтримати та допомогти у такий важливий для країни період.

Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube
Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube

Допомога надається у формі сертифікатів на отримання продуктів та інших необхідних речей у супермаркетах мережі "Фора". Це дозволяє отримувачам вибирати самостійно необхідні для них товари, за винятком тютюну та алкоголю.

Сертифікати видаються киянам та переселенцям, які мешкають у Деснянському або Дніпровському районах, які відносяться до соціально вразливих груп.

Популярні новини зараз
В Україні планують запровадити графік погодинних відключень світла: термінова заява "Укренерго" Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Гуманітарка. Фото: Youtube
Гуманітарка. Фото: Youtube

Особлива увага приділяється таким соціально вразливим категоріям населення, як ветерани, сім'ї з трьома і більше дітьми, сім'ї загиблих військовослужбовців, особи з інвалідністю та опікуни дітей-сиріт.

Ці сертифікати надаються по одному на сім'ю, незалежно від кількості осіб у ній, що дозволяє забезпечити допомогу родинам у повному обсязі їх потреб.

Соціальна допомога, фото: to4ka.fun
Соціальна допомога, фото: to4ka.fun

Процес отримання допомоги досить простий: заявки приймаються щовівторка з 10:00 години, інформацію слід надавати українською мовою. Отримати сертифікат можна тільки особисто, за наявності документів, що підтверджують особу та статус.

Також передбачено, що особи з інвалідністю та люди старше 70 років можуть отримати сертифікат за допомогою третіх осіб, за умови наявності відповідних документів.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua хочуть поховати гуманітарку: які правила почнуть діяти з 1 квітня

Також, Знай.ua писав про змінюється список доступних пільг: українці отримають більше можливостей