Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які планують продовжувати отримувати допомогу від держави на оплату комуналки, є дуже важливі новини. Справа в тому, що в Україні продовжуються заходи щодо призначення субсидій. Важливо розуміти, що опалювальний сезон завершився і незабаром розпочнеться перерахунок допомоги на літо.

Існує кілька ситуацій, за яких людина не може претендувати на отримання субсидії та серед них борги за комунальні послуги.

Про це стало відомо завдяки інформації від фахівців із прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

У Пенсійному фонді зазначають — субсидію не призначать у разі наявності боргу понад три місяці, що виникла за три роки і сума боргу повинна бути понад 680 грн. Проте є способи й надалі отримувати допомогу на оплату комунальних послуг від держави.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Якщо людина документально підтвердить сплату заборгованості, субсидію призначать. Також варіантом може бути укладання договору про реструктуризацію боргу. У такому разі його додають до заяви та декларації на призначення субсидії.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Ще одним випадком, коли субсидія може бути призначена є судовим оскарженням. У цьому випадку має бути додано інформацію про рішення про відкриття провадження у справі.

У ПФУ зазначають, що у перерахованих вище випадках житлову субсидію призначають протягом двох місяців з початку опалювального або неопалюваного періоду.

Нагадаємо, часу залишилося зовсім мало: що треба зробити, щоб уникнути штрафів.

Раніше повідомлялося, доведеться заплатити більше: "Київводоканал" застеріг споживачів.

Також, українці можуть втратити своє житло і не лише через обстріл: про яку процедуру всі забули.