В Україні спостерігається зниження цін на популярну овочеву продукцію - капусту, моркву та цибулю. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

За даними моніторингу, за кілька днів ціни на білокачанну капусту впали в середньому на 26%. Українські господарства готові відвантажувати продукцію 5-10 гривень за кілограм. При цьому ще тижнем раніше цінник на овоч досягав 12 гривень за кіло.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

За інформацією аналітиків, цінове зниження в даному сегменті пов'язане з тим, що капуста, закладена на зберігання у місцевих господарствах, стрімко погіршується. Також тиск на ціни чинить низький попит на цю продукцію.

На даний момент капуста в Україні в середньому на 55% дешевша, ніж в аналогічний період минулого року. Водночас експерти не виключають, що вартість продовжить знижуватися.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Ціни на моркву та цибулю

У супермаркетах також фіксуються доступніші цінники на овочі.

Так, середня вартість моркви у перші дні квітня знизилася з 11,47 до 10,43 гривні за кілограм.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

В той самий час цибуля в середньому продається по 15,54 гривні за кіло. Якщо порівнювати з березневим цінником, то продукт став дешевшим на 73 копійки.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, яблука, апельсини та банани перетворюються на дорогу екзотику: як змінилися ціни.

Також наш портал інформував, свято живота – трагедія для гаманця: як змінилися ціни на сало, буженину та ковбаски.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, весна прийшла, а шашлик вам не по кишені: що з цінами на м'ясо та маринад.