Певні категорії українців мають право на пільги у розмірі 50%, 75% та 100% на оплату житлово-комунальних послуг. Втім, для деяких громадян можуть запровадити обмеження. Про це йдеться у матеріалі "Суспільного".

За даними комунального підприємства "Чернігівводоканал", споживачі, які мають пільги на оплату комунальних послуг, накопичили мільйонні борги.

Комунальні послуги. Фото: скрін youtube
Комунальні послуги. Фото: скрін youtube

Комунальники відзначають, що споживачі отримують пільги у розмірі 50%, 75% та 100% у готівковій формі й в цьому полягає проблема. Кошти не завжди використовуються за прямим призначенням, що і призводить до накопичення заборгованості.

Влада Чернігова має намір підготувати звернення до органів центральної влади, щоб пільги боржників зараховувалися безпосередньо на рахунки постачальників комунальних послуг.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube
Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Таким чином, люди фактично залишаться з пільгами, але отримувати їх на руки не будуть - кошти будуть автоматично сплачуватись для погашення боргу.

Варто нагадати, що з початку року боржникам дозволяється нараховувати пеню, а також відключати певні комунальні послуги. Ще борги можуть стягувати у судовому порядку. У разі може блокуватися рахунок боржника і навіть арештовуватися майно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вода, газ та електроенергія: як передавати показники лічильників, щоб не було "сюрпризів".

Також наш портал інформував, українцям анонсували поетапне вивертання кишень: тарифи зростатимуть навесні та влітку.

Крім того, ми писали, нові платіжки змусять здавати речі до ломбарду: експерт попередив про серйозне скачування тарифів.