Деякі споживачі можуть отримати некоректні платіжки за воду та каналізацію. Хто ризикує переплатити та що потрібно зробити, щоб уникнути подібних проблем, розповіли у "Київводоканалі".

Фахівці комунального підприємства заявили, що отримати платіжку із неправильними нарахуваннями можуть споживачі, які забули чи свідомо не передали показники квартирних лічильників.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

У такому разі постачальник нараховує споживання за середнім значенням з огляду на попередні періоди. Якщо не передавати показники довгий час, то є ризик отримати й серйознішу проблему у вигляді неіснуючого боргу.

"Якщо ви забули чи не встигли передати показники вчасно, в цьому місяці нарахування буде здійснено за середніми показниками ваших лічильників за попередні періоди. Але якщо ви не передаватимете дані довгий час, це може призвести до невірних нарахувань", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

У "Київводоканалі" нагадали, що показники лічильників слід передавати починаючи з 10 числа до останнього дня місяця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифний обман: водоканали змушували українців переплачувати за послуги.

Також наш портал інформував, чи будуть "сюрпризи" у платіжках? Тепловики слідом за водоканалами скаржаться на збиткові тарифи.

Крім того, ми писали, українці залишаться віч-на-віч із комунальними платіжками: субсидію призначать лише в кількох випадках.