Олексій Кучеренко, народний депутат України та колишній міністр з питань ЖКГ, виявив світло на можливе підвищення тарифів на електроенергію після завершення опалювального сезону. В ефірі програми "Новини. Live" він поділився своїми роздумами щодо цього.

За словами Кучеренка, у Міненерго зараз проходить аналіз збитків, завданих окупантам нашої енергосистеми. Він зазначив, що ключовий платіж у цей період – за тепло в опалювальний сезон та газ, що становить 80% навантаження.

Брак електроенергії. Фото: YouTube
Брак електроенергії. Фото: YouTube

"Підвищення ціни на електроенергію регулюється, оскільки ціна не встановлюється ринково, а регулюється, оскільки дві державні компанії, "Енергоатом" та "Укргідроенерго", беруть участь у цьому процесі", – пояснив він.

Кучеренко також згадав, що об'єкти "Укргідроенерго" серйозно постраждали внаслідок російського обстрілу.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"З іншого боку, гарантую вам, що ніхто не чіпатиме ціну на газ для населення, тарифи на тепло, гарячу воду", – додав Кучеренко.

Народний депутат групи "За майбутнє" Ганна Скороход також прокоментувала ситуацію, сказавши, що поки що у Верховній Раді не обговорювали питання про підвищення тарифів на електроенергію.

Проте вона зазначила, що Україна втратила 50% теплової генерації, що може призвести до подальших обговорень щодо зростання цін у найближчі місяці.

Крім того, Знай.ua повідомляв, допомагати доведеться собі самим: тарифи на соціальні послуги підвищать уже у квітні.

Також наш портал інформував, нові суми в платіжках змусять брати мікропозики: кому підвищать тарифи аж на 80%.