Працюючим пенсіонерам оновлять розміри виплат відповідно до набутого стажу. Перерахунок відбудеться із 1 квітня. У Пенсійному фонді пояснили важливий нюанс щодо індексації виплат.

Автоматичний перерахунок пенсійних виплат з 1 квітня торкнеться пенсіонерів, які продовжують працювати та набрали відповідну кількість страхового стажу.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

"Пенсії автоматично перерахують пенсіонерам, які після призначення / попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу, або які відпрацювали менше ніж 24 місяців, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії пройшло два роки", - пояснили у ПФ.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Варто нагадати, що з 1 квітня в Україні підвищується розмір мінімальної заробітної плати – до 8 тисяч гривень. Водночас зростуть і виплати, прив'язані до "мінімалки". Зокрема, відбудеться чергове підвищення мінімальних виплат для 65-річних пенсіонерів із повним стажем – 35 років у чоловіків та 30 років у жінок.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ці документи розглянуті не будуть: у ПФУ попередили українців про субсидії, не припустіться помилки.

Також наш портал інформував, отримали чого чекали? Як змінилися виплати та пенсії після індексації.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсії, соцвиплати та зарплати: нові масштабні реформи струсять суспільство.