Молочні продукти не відрізняються особливою доступністю. Ціни на молоко останні місяці утримуються на високих позиціях. Як оновилися цінники у супермаркетах, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфіну.

Популярна "молочка" болісно вдарить по гаманцях українців. Проте деякі товари у цій категорії, хоч і незначно, але подешевшали.

Молочні продукти. Фото: скрін youtube
Молочні продукти. Фото: скрін youtube

Ціни на молоко

Середня вартість молока "Простонаше 1%" знизилася з 42,87 до 41,95 гривні за 900 мл. В той самий час молоко ТМ "Яготинське 2,6%" у супермаркетах стало ще дорожчим – середній цінник зріс з 40,30 до 41,99 гривні за 900 мл.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Ціни на кефір

Кефір "Селянський 2,5%" коштуватиме українцям відчутно дешевше. Середня вартість товару зменшилася з 47 до 43,72 гривні за 950 мл. Цінники на кефір коливаються в межах 38,50-46,60 гривні залежно від супермаркету.

Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін

Ціни на йогурт

Йогурт "Активіа Класичний" 1,5% у тарі ємністю 290 мл подешевшав – з 26,10 до 25,95 гривні. Водночас 580 мл цього продукту в середньому коштуватиме 29,02 гривні, а це на 1,35 гривні дорожче, якщо порівнювати з попереднім цінником.

Ціни на йогурт. Фото: скрін Мінфін
Ціни на йогурт. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, свято живота – трагедія для гаманця: як змінилися ціни на сало, буженину та ковбаски.

Також наш портал інформував, макарони доведеться жувати без кетчупу: як змінилися ціни на популярні соуси та спеції.

Крім того, ми писали, вже й каша стає "розкішшю": супермаркети оновили ціни на рис, вершкове масло та вермішель.