Нещодавно стало відомо, про те, що Канада вирішила не продовжувати спеціальну програму, яка допомагала українцям, що тікали від війни, швидше переїжджати до Канади.

Цю новину повідомив міністр імміграції Канади, Марк Міллер. Він сказав, що програма закінчується в кінці цього місяця і більше її продовжувати не планують.

Але він також додав, що Канада залишається відкритою до допомоги українцям і буде гнучкою у вирішенні подібних питань в майбутньому.

"Міністр розповів, що не має наміру продовжувати термінову візову програму для українців поза кінцевий термін, що вимагає від охочих приїхати до Канади до кінця місяця", - йдеться у матеріалі.

Канада, фото: скріншот з відео
Канада, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Ця програма, названа "Канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки" (CUAET), була запущена минулого року. Завдяки їй майже 250 тисяч українців змогли приїхати до Канади, уникнувши небезпек вдома.

Вони отримали можливість працювати, жити в Канаді кілька років, а також допомогу від уряду та безкоштовне житло на перший час. Тепер, коли програма закінчується, нові заявки більше не приймаються, і ті, хто вже отримав візу, мають приїхати до Канади до кінця місяця, щоб скористатися усіма перевагами програми.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua тепер біженцям можна не хвилюватися: де українцям продовжили допомогу

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українка, яка втекла через війну в Європі, пояснила, що не так з Нідерландами