Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що у 2024 році українським пенсіонерам передбачено доплату майже в 1 тисячу гривень.

Щоб претендувати на додаткову виплату потрібно відповідати деяким критеріям. Такі норми прописані у законі "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій окремим категоріям осіб" та рішення Кабінету міністрів.

Про це йдеться на офіційному порталі Кабінету Міністрів України.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Згідно з цими критеріями, оформити доплату можуть пенсіонери досить поважного віку. Йдеться про громадян, які підпадають під такі критерії. А саме:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

- вік яких 80 років та старше;

- мешкають одні;

- є потреба у постійному сторонньому догляді за станом здоров'я;

- Отримують пенсійну виплату за віком.

Також, якщо громадянин отримує пенсію, наприклад, по інвалідності, то не матиме права на додатковий вид доплати 1 тис. грн. Крім того, необхідність постійного стороннього догляду має бути підтверджена документальним лікарським висновком.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Розмір доплати становить 40% від прожиткового мінімуму особам, які втратили працездатність. Оскільки з 1 січня поточного року розмір прожиткового мінімуму зріс до 2361 грн., відповідно підвищився з 1 січня розмір доплати до пенсії. 2024 року вона становить 944 грн.

Інші доплати пенсіонерам

Також держава гарантує доплати громадянам, які досягли поважного віку. Такі надбавки існують у країні не перший рік.

Їх виплачують щомісяця громадянам, які досягають відповідного віку. Йдеться про 70 років, 75, 80 років. Виплати передбачені у таких розмірах у 2024 році:

- 300 гривень – від 70 до 75 років;
- 456 гривень – від 75 до 80 років;
- 570 гривень – від 80 років.

Відповідну додаткову виплату нададуть громадянам, розмір пенсії яких не перевищує 10 тис. грн.

Ще важливо розуміти той факт, що в Україні з 1 квітня 2024 року має збільшитись мінімальна заробітна плата. Через війну зміниться розмір соціальних виплат.

Нагадаємо, це вже востаннє: у Польщі українцям нададуть грошову допомогу, як і де отримати.

Раніше повідомлялося, можуть бути проблеми із субсидією: комунальники нагадали споживачам про важливу процедуру.

Також, жити доведеться на хлібі та воді: яку пенсію отримають українці, які працюють неофіційно.