Держава надає пільги на комунальні послуги різним категоріям громадян. Зокрема на знижку можуть претендувати багатодітні родини. Про це сказано на сайті Пенсійного фонду України.

Сім'ї, в яких виховується троє та більше дітей, мають право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг. Держава надає знижку у розмірі 50%.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

У ПФУ нагадують, що пільга надається на користування комунальними послугами – газ, електроенергія та інші. Також покриває половину витрат на скраплений балонний газ для побутових потреб та тверде паливо, якщо будинок не має центрального опалення.

Знижка на комуналку надається багатодітним сім'ям незалежно від виду житла та форми власності на нього. При цьому допомога призначається на 12 місяців та за умови, що домогосподарство відповідає необхідним критеріям.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Пенсійний фонд, кадр з відео
Пенсійний фонд, кадр з відео

"Зазначена пільга може бути надана за умови, що розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї за попередні шість місяців, виходячи з розрахунку на одного члена сім’ї, не перевищує розміру доходу, який дає право на отримання податкової соціальної пільги", - зазначили у ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можуть бути проблеми із субсидією: комунальники нагадали споживачам про важливу процедуру.

Також наш портал інформував, українці можуть втратити субсидію: про які зміни потрібно повідомляти ПФУ, щоб не було біди.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії 2024 року: українцям доведеться оформлювати додаткові довідки, нові вимоги ПФУ.