Журналісти з Bihus.info провели розслідування та виявили, купу дірок в списку розкішних тачок, за які треба платити податок на розкіш, 25 тисяч гривень щороку.
І знаєте що? Виявляється, в цьому списку забули про купу мегакрутих машин. Ferrari, Rolls-Royce, Lamborghini - ні слова про них, ніби вони зовсім не про розкіш.
А ще ж є багатії, які на таких катаються, і тепер вони можуть спати спокійно, бо податок їх не торкнеться.

Ferrari Герхарда Бергера
Ferrari Герхарда Бергера

А ще репортери нарахували, що дві Ferrari SF90 2022, які є на продаж за космічними цінами (650 і 800 тисяч доларів) ніяк не підпадають під цей податок. Як таке можливо?

Rolls-Royce Cullinan Black Badge, фото: Instagram kharkiv_cars
Rolls-Royce Cullinan Black Badge, фото: Instagram kharkiv_cars

І тут не тільки про Ferrari мова. Rolls-Royce, що є символом лакшері, теж випали з переліку. І це при тому, що деякі депутати на таких хизуються. І не тільки вони. Є ще купа інших крутих брендів, про які у списку ані згадки.

Але і це ще не все. В списку є помилки, які можуть дозволити мудрим власникам уникнути сплати податку, навіть якщо їхня машина там є. Наприклад, у деяких моделях Bentley неправильно вказані об'єми двигунів, а Mercedes-Maybach з'явився як "MaVbach".
Тож, виходить, що список, який мав би допомогти зібрати з багатіїв гроші на розкіш, має стільки дір, що його можна було б використати як "сито". Цікаво чи хтось візьметься це все виправляти.