Пенсіонерам знову збільшать суму виплат. Чергове підвищення відбудеться вже у квітні та буде автоматичним. Про це йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Більшість пенсіонерів отримують виплати, яких ледве вистачає задоволення елементарних потреб. Через це доводиться заощаджувати навіть на їжі. Втім, деяким літнім українцям пощастить – їм додадуть понад 500 гривень.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Пенсіонери віком 65 років і старші, які мають повний стаж, отримуватимуть підвищені виплати. Цій категорії громадян уже вкотре підвищували мінімальну пенсію у зв'язку зі збільшенням мінімальної заробітної плати у січні. З невеликою затримкою у березні їхні пенсії зросли до 2840 гривень.

Вже у квітні мінімальну заробітну плату буде підвищено до 8000 гривень, а водночас зросте і пенсія 65-річних – до 3200 гривень. Таким чином, завдяки подвійному підвищенню, розмір виплат цієї категорії громадян збільшиться на 520 гривень.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Пенсіонерки. Фото: скрін youtube
Пенсіонерки. Фото: скрін youtube

Але це не єдині пенсіонери, яким пощастить у квітні. Другий місяць весни розпочнеться з автоматичного перерахунку пенсій для 654 тисяч пенсіонерів. Виплати будуть збільшені з урахуванням їхнього оновленого страхового стажу.

Раніше портал Знай повідомляв, заблокують картку: у ПФУ попередили пенсіонерів – зробіть це, якщо так сталося.

Також наш портал інформував, прийшло менше 100 гривень: українці побачили реальні суми надбавок березневої індексації.

Крім того, ми писали, субсидії 2024 року: українцям доведеться оформлювати додаткові довідки, нові вимоги ПФУ.