Перед владою постають нові виклики та необхідність приймати непрості рішення через повномасштабну війну .

Одним із таких кроків став лист із викладом намірів українського уряду, надісланий керівництву Міжнародного валютного фонду. У цьому документі чітко окреслено плани зростання комунальних тарифів як під час війни, так і після її завершення. Згідно з зазначеним у Меморандумі, для відшкодування витрат та виділення необхідних ресурсів для підтримки вразливих домогосподарств, неминуче потрібно буде підвищити тарифи на газ та електроенергію.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Хоча перед владою і постане складне завдання, проте вжиття таких заходів матиме стратегічне значення для подальшого відновлення країни...

У Меморандумі зазначається, що скасування мораторію на відключення боржників від комунальних послуг після 29 грудня 2023 року сприятиме покращенню платіжної дисципліни споживачів. Цей крок дозволить енергетичним компаніям відновити належний фінансовий баланс та забезпечити стабільність надання послуг.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Меморандум, який містить ці важливі положення, був підписаний вищим керівництвом держави, зокрема Президентом України, Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, Міністром фінансів та головою Національного банку України Андрієм Пишним.

Нагадаємо, українцям вивернуть кишені новими тарифами на вивіз сміття: кого торкнеться подорожчання

Як повідомляв "Знай.ua", стримувати тарифи більше не зможуть: повисла загроза подорожчання комуналки

Знай.ua писав, тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: платити доведеться майже на 10% більше