З наближенням Великого посту в Україні очікується помітне подорожчання риби як свіжої, так і замороженої продукції. Експерти прогнозують, що ціни піднімуться на 15-20% на початку посту, а згодом, залежно від попиту, можуть знизитися на 5-10%.

Наприклад, станом на 23 березня великі мережі супермаркетів продають живого коропа в середньому за 171 гривню за кілограм.

Ціни на рибу. Фото: скрін youtube
Ціни на рибу. Фото: скрін youtube

Керівниця маркетингового відділу оптового ринку с/г продукції "Шувар" Тетяна Попович зазначила, що підвищений інтерес до рибних продуктів під час посту пов'язаний з обмеженнями споживання м'ясних продуктів. Тому риба стає альтернативним вибором для харчування.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Хоча ціни на рибу піднімаються, значного дефіциту чи різкого зростання цін не очікується. Підприємці активно реагують зростання попиту, намагаючись розширити асортимент, щоб задовольнити потреби покупців.

Копчена риба, фото shuba.life
Копчена риба, фото shuba.life

Якщо порівняти ціни на рибу в супермаркетах, можна побачити, наскільки все подорожчало.

Наприклад, ціна на свіжозаморожену скумбрію до 23 березня зросла майже на 9 гривень порівняно з лютим, становивши в середньому 147,35 гривні за кілограм. Однак, у різних магазинах ціна може змінюватись від 134 до 165 гривень за кілограм. Наприклад, найдешевша скумбрія продається в Auchan.

Нагадаємо, доведеться шукати бамбук? В Україні різко злетять ціни на цигарки, скільки коштуватиме пачка

Раніше ми писали, з економити гроші та час у супермаркеті: поради, які ви повинні пам'ятати завжди