Українців вразили весняними цінами на полуницю, банани та виноград. Скільки доведеться заплатити, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Вітаміни стають дедалі менш доступними для українців. У другій половині березня великі мережі супермаркетів вкотре засмутили "космічними" цінниками на популярні ягоди та фрукти.

Ціни на фрукти, скріншот: YouTube
Ціни на фрукти, скріншот: YouTube

Ціни на полуницю

З потеплінням у супермаркетах почала з'являтися перша полуниця, проте дозволити собі її зможе далеко не кожен. Середня вартість ягоди – 449 гривень за кілограм. Щоб порадувати рецептори, швидше за все, доведеться чекати на початок сезону.

Ціни на полуницю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на полуницю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Ціни на банани

Середня вартість бананів збільшилась із 64,90 до 67,40 гривні за кілограм. У деяких торгових мережах цінник на фрукт сягає майже 70 гривень за кілограм.

Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін
Ціни на банани. Фото: скрін Мінфін

Ціни на виноград

У березні середня вартість винограду досягла позначки 276,76 гривні за кілограм. Якщо порівнювати із попередніми роками, то це рекордний цінник. Наприклад, у лютому середня ціна винограду становила 253,87 гривні за кіло, що також було рекордом.

Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін
Ціни на виноград. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, з такими цінами опинимося на межі виживання: соняшникова олія, молоко та хліб витягнуть останні гроші.

Також наш портал інформував, з "худим" гаманцем у супермаркеті робити нічого: як змінилися ціни на популярні консерви.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, щоб смачно поїсти влазити в борги не доведеться: як змінилися ціни на рис, курятину та ковбаски.