Українцям повідомили про проведення розрахунку економічно обґрунтованого тарифу на проїзд у тролейбусах та комунальних автобусах. Про це інформує портал molbuk.ua.

Перерахунок тарифів проводять у Чернівцях, де з 1 березня вже підвищували тариф на проїзд у тролейбусах – з 10 до 12 гривень.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

За словами заступника міського голови Ігоря Крохмаля, економічно обґрунтований тариф у тролейбусі складає 13,38. Водночас проїзд у комунальних автобусах має становити майже 16 гривень.

"За попередніми обрахунками, на сьогодні економічно обґрунтований тариф у тролейбусі становить 13,38 гривні при нинішньому 12,25 гривні. Тобто мінімум гривню підприємство не доотримує", - заявив він.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Українці в громадському транспорті, фото: Знай.ua
Українці в громадському транспорті, фото: Знай.ua

Чиновник пояснив, що розрахунок економічно обґрунтованих тарифів проводиться для того, щоб розуміти реальну вартість наданих послуг. Стверджувати нові ціни на проїзд підприємства поки що не планують, тому місцеві жителі користуватимуть міський транспорт за чинними тарифами.

"Це зробили, щоб розуміти вартість наданої послуги. Але переглядати тариф не плануємо", - заспокоїв чиновник.

Раніше портал Знай повідомляв, готуйтеся до піших прогулянок: до кінця березня запровадять нові тарифи на проїзд у транспорті.

Також наш портал інформував, українцям повернуть частину грошей за проїзд у громадському транспорті: кого торкнеться.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям видаватимуть пільгові картки для безкоштовного проїзду в міському транспорті: хто отримає.