У Пенсійному фонді підказали українським пенсіонерам, що робити і які кроки слід одразу здійснити, якщо пенсійну картку було втрачено.

При втраті банківської картки насамперед, що необхідно зробити – заблокувати її. Про це пишуть у прес-службі Пенсійного фонду.

Банківська картка. Фото: Youtube
Банківська картка. Фото: Youtube

Для цього потрібно зателефонувати за гарячою лінією банку, в якому ви обслуговуєтеся, як одержувач пенсії, і повідомити про втрату. Для збереження коштів працівники банку заблокують картку.

Заблокувати картку може також використовувати мобільний банкінг, інтернет-банк або безпосередньо у відділенні банку.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" "Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Ощадбанк Фото: скрін youtube
Ощадбанк Фото: скрін youtube

Для випуску нової банківської картки для отримання пенсії необхідно замовити нову картку, звернувшись до найближчого відділення банку.

Якщо пенсіонер змінює рахунок у банку (змінює банк), необхідно повідомити про це орган Пенсійного фонду України. Для цього будь-який зручний сервісний центр Фонду або через веб-портал електронних послуг Фонду слід подати відповідну заяву зі зміненими реквізитами.

Нагадаємо, що не всі пенсіонери отримають гроші: куди звертатись за допомогою.

Раніше ми повідомляли, що катастрофа у пенсійній системі вже близько: українці можуть втратити до 20% своїх виплат.

Також стало відомо, що пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн. одним платежем.