Суми в платіжках за опалення можуть бути майже на 50% меншими. Секретом ефективної економії поділилися фахівці КП "Київтеплоенерго" на офіційній сторінці у Facebook.

Деякі жителі Києва платять за опалення у середньому на 20-30% менше, ніж інші споживачі. У "Київтеплоенерго" наголосили, що шанс на таку економію дає міська програма енергоефективності 70/30%.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

У підприємстві навели наочний приклад – мешканці однієї зі столичних багатоповерхівок платять рекордно низькі суми за тепло. Їхні платіжки на 47% менші, ніж середня вартість опалення в багатоквартирних будинках із загальнобудинковими лічильниками.

"Завдяки енергоефективним заходам її мешканці сплатили за опалення 13,5 грн/м². А це на 47% менше від середньої вартості опалення для багатоповерхівок із загальнобудинковими лічильниками у Києві", - зазначили фахівці підприємства.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів
Показати ще

Платіжки за тепло. Фото: скрін youtube
Платіжки за тепло. Фото: скрін youtube

Таким чином споживачі, які прагнуть економії, можуть взяти участь у програмі модернізації будинку і вже з наступного опалювального сезону платити майже в половину менше. Роботи з модернізації на 70% оплачуються з міського бюджету, а решта 30% – власні кошти ОСББ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Київводоканал" попередив власників квартирних лічильників: часу до кінця місяця.

Також наш портал інформував, якщо не хочете захмарних сум у платіжках: до "Київтеплоенерго" звернулися до клієнтів.

Крім того, ми писали, комуналка вдарить по гаманцях з новою силою: готується підвищення тарифів.