Водоканали встановили економічно необґрунтовані тарифи на послуги, через що споживачі могли переплачувати протягом досить тривалого періоду. Про це повідомляє Київське обласне територіальне відділення АМКУ.

Проти "Київводоканалу" та "Уманьводоканалу" розпочато розгляд справ про порушення конкурентного законодавства.

Київводоканал. Фото: Киеввласть
Київводоканал. Фото: Киеввласть
Київводоканал. Фото: Киеввласть

Вказується, що Київводоканал з кінця січня 2022 року встановив економічно необґрунтований розмір плати за абонентське обслуговування. Підприємство в обхід закону поклало на плечі споживачів витрати на формування рахунків та доставку паперових платіжок.

"Включення в розмір плати за абонентське обслуговування коштів не передбачено чинним законодавством. Вказані дії "Київводоканал" призводять до додаткових витрат для споживачів", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Платежки за воду. Фото: скрін youtube
Платежки за воду. Фото: скрін youtube

Водночас "Уманьводоканал" встановив спеціальні умови для споживачів, які не передбачені чинними нормативно-правовими актами у сфері централізованого водопостачання та централізованого водовідведення. Підприємство змушувало нових користувачів встановлювати лічильник із конкретними характеристиками.

Переплата за воду. Фото: скрін facebook/Київське обласне територіальне відділення АМКУ
Переплата за воду. Фото: скрін facebook/Київське обласне територіальне відділення АМКУ

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, через комуналку доведеться залазити в кредити: українцям затвердили нові тарифи одразу на дві послуги.

Також наш портал інформував, будуть "сюрпризи" у платіжках? Тепловики слідом за водоканалами скаржаться на збиткові тарифи.

Крім того, ми писали, українці залишаться віч-на-віч з комунальними платіжками: субсидію призначать лише в кількох випадках.