Житлова субсидія – це своєрідний страховий мешканець для тих, хто має фінансові труднощі в оплаті комунальних послуг.

Суть цієї безповоротної адресної державної допомоги полягає в тому, щоб полегшити тягар платежів за газ, світло, тепло та інші комунальні послуги для найуразливіших серед нас.

Субсидії, фото: lexinform.com.ua
Субсидії, фото: lexinform.com.ua

Про це розповіли у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Але на що саме можна розраховувати, якщо вам допоможуть житлову субсидію?

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Все просто: вона покриває витрати на постачання природного газу, електроенергії, тепла, гарячої води, а також на централізоване водопостачання, водовідведення і навіть управління побутовими відходами.

Важливо пам'ятати, що допомога може поширюватися на абонентське обслуговування цих послуг.

Субсидії в Україні, фото: expres.online
Субсидії в Україні, фото: expres.online

Але це ще не все! Субсидія може охоплювати витрати на придбання зрідженого газу або різних видів пічного побутового палива. У результаті можна сказати, що ця програма створена для того, щоб забезпечити кожного українця житлом та комунальними послугами, навіть у найважчі часи.

Якщо ви зацікавлені в отриманні цієї підтримки, важливо знати, що призначення субсидії відносно простий. Надати документи, оформити заяву – і вуаля!

Про умови та перелік необхідних документів для призначення житлових субсидій або пільг дивіться за посиланням.