З 1 квітня на українців очікують нові тарифи на водопостачання, але як з'ясувалося, ці зміни неоднаково стосуватимуться різних міст. Підвищення цін у регіонах країни різняться, що викликає у багатьох споживачів.

Олег Попенко, голова спілки споживачів комунальних послуг, поділився своїми думками щодо цього у прямому ефірі "Новини.LIVE".

Тарифи на воду / фото: Freepik
Тарифи на воду / фото: Freepik

Він пояснив, що відмінності у цінах пов'язані з політикою, яку проводили власники водоканалів упродовж останніх років. За його словами, власниками водоканалів у 99% випадків є органи місцевого самоврядування. Саме від їхніх рішень залежить стан та модернізація водопостачання.

"Якщо вони останні 10, 15, 20 років вкладали кошти на заміну обладнання, вкладали кошти на заміну мереж, то й піднімати тарифи їм потрібно менше", – пояснив Попенко.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Вода з-під крану
Вода з-під крану

Він також каже, що гроші, зібрані зі споживачів, не завжди використовувалися ефективно. У різних містах обладнання водоканалів могло зношуватися по-різному, що призводить до потреб у фінансуванні сьогодні.

"Кошти споживачів розкрадалися, а зараз виходить, що потрібно піднімати тарифи на 50%, 60%", – додав експерт.

Таким чином, різниця у підвищенні тарифів на водопостачання пояснюється не лише нинішніми потребами водоканалів, а й попередніми діями власників та ефективністю використання коштів, зібраних із споживачів.

Також наш портал інформував, що загальне зростання – 54%: від нових тарифів на воду зникає бажання митися

Раніше Знай.ua стало відомо про те, чому будинки гріють, коли на вулиці вже тепло: українцям дали шокуючу відповідь

Вам буде цікаво дізнатися, "Київводоканал" попередив власників квартирних лічильників: часу до кінця місяця