Коли йдеться про військових пенсіонерів в Україні, ситуація викликає заплутані та скуті відчуття. Вони отримують пенсії, що залежать від того, скільки заробляють сучасні військові. Звучить трохи дивно, правда?

Станом на 1 березня Пенсійний фонд має борг у розмірі 66 млрд гривень перед одержувачами пенсій, більша частина суми якого має покладатися якраз на виплату військовим пенсіонерам. Про це повідомляє джерело.

пенсіонер
пенсіонер

З початком повномасштабної війни уряд не зробив достатніх кроків для того, щоб відв'язати пенсії військових від зарплат діючих військовослужбовців.

Це призвело до того, що багато пенсіонерів з погонами, які ніколи не ступали на полі бою, тепер мають право на перерахунок своїх пенсій, і розмір цих виплат може бути значним.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Спроби боротьби із цією проблемою досі були неефективними. Держава, з одного боку, не може ігнорувати права військових пенсіонерів на перерахунок, з іншого боку, вона не має змоги миттєво знайти кошти для виплати таких великих сум.

ПФУ. Фото: Youtube
ПФУ. Фото: Youtube

Минулого року уряд намагався відв'язати військові пенсії від заробітної плати сучасних військових, але ця пропозиція не знайшла підтримки. Наразі ситуація лише погіршилася, і розмір боргу перед військовими пенсіонерами продовжує зростати.

Як ви розумієте, така система викликає невдоволення.

Влада не поспішає щось змінювати, напевно, тому що вирішення цієї проблеми виглядає досить складним. З іншого боку, адвокати стають на захист пенсіонерів у судах, вимагаючи справедливості та перегляду розмірів пенсій.

пенсіонери, скріншот з відео
пенсіонери, скріншот з відео

Така система викликає невдоволення не тільки у громадян, а й у урядових структур, оскільки це призводить до величезних фінансових видатків із бюджету на виплати пенсій.

При цьому багато хто з цих пенсіонерів міг би прожити тривалий час і без таких значних пенсійних виплат, враховуючи свій відносно молодий вік та відсутність серйозних проблем зі здоров'ям.

Проте кількість постраждалих від несплати настільки велика, що не кожен може змиритися з таким станом справ.

Нагадаємо, не тільки втратите стаж, але й не отримаєте пенсію: у ПФУ попередили українців – перевірте уважно

Раніше ми писали про те, що пенсіонери підуть до ТЦК: кого змусять стати на військовий облік