Ціни на основні продукти харчування змінюються досить динамічно і здебільшого – у бік подорожчання. Так, супермаркети оприлюднили нові цінники на соняшникову олію, борошно та курячі яйця. Скільки доведеться заплатити, показують дані порталу Мінфін.

Пенсії та зарплати українців зростають, але не такими стрімкими темпами, як ціни у магазинах. Багато сімей витрачають більшу частину свого доходу саме на їжу. Навіть основні продукти – сильний удар по гаманцю.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на соняшникову олію

Вкотре підвищилася середня вартість продукту ТМ "Олейна" - з 55,95 до 56,27 гривні за 850 мл. Соняшникова олія "Щедрий Дар" рафінована також подорожчала - у середньому на 81 копійку, до 60 гривень за 850 мл.

Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін
Ціни на соняшникову олію Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ціни на борошно

За два кілограми борошно "Хуторок" доведеться в середньому заплатити 42,96 гривні, що на понад 2 гривні дорожче, ніж місяцем раніше. Водночас середня вартість кілограма цього борошна знизилася з 23,23 до 21,55 гривні.

Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін

Ціни на яйця

Курячі яйця коштують українцям недешево, але відзначається й приємна динаміка. Продукт знижується у ціні вже кілька місяців поспіль.

Так, середній цінник на яйця ТМ "Квочка" знизився з 58,01 до 55,20 гривні за десяток. Яйця ТМ "Ясенсвіт" знизилися у вартості з 61,57 до 58,95 гривні за десяток.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, з такими цінами опинимося на межі виживання: соняшникова олія, молоко та хліб витягнуть останні гроші.

Також наш портал інформував, яблука від 17 грн, а банани по 70: українські супермаркети оновили цінники на "вітамінки".

Крім того, ми писали, з "худим" гаманцем у супермаркеті робити нічого: як змінилися ціни на популярні консерви.