Соняшникова олія з України стає все дорожчою, і ось чому. Люди по всьому світу купують більше рослинної олії, і коли настає кінець сезону, її стає менше для продажу.

Таке зменшення запасів і збільшення попиту піднімає ціни вгору. Про це повідомляє сайт Електронної зернової біржі України. Тож, якщо людина любить використовувати соняшникову олію, то треба готуватися платити за неї трохи більше.

Соняшникова олія, фото: Facebook
Соняшникова олія, фото: Facebook

Ціни на соняшникову олію за тиждень підскочили вгору, додавши в ціні 30-40 долларів за тонну. Тепер вона коштує від 880 до 900 долларів прямо на заводі. А якщо з доставкою до покупця, то й до 950 доларів може дістати.

Все це трапилось навіть з усіма тими проблемами, що маємо через атаки на порти Чорного моря та Дунаю. Заводи почали менше переробляти ріпак, і тепер соняшникової олії на ринку як на ладоні. А загалом ціни на рослинну олію летять вгору ще й тому, що нафта дорожчає – за місяць плюс 12%, досягнувши трирічного максимуму.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Соняшникова олія. Фото Знай.ua
Соняшникова олія. Фото Знай.ua

Ціни на пальмову олію в Малайзії спочатку злетіли вгору, а потім трохи знизилися, бо продавці вирішили взяти свої гроші. Ціни піднялися через те, що стали більше продавати за кордон.

Особливо Індія купила багато олії, бо готується до великих свят і хвилюється, що може не отримати достатньо олії з інших місць. В Америці соєва олія подорожчала, бо сої стало менше через суху погоду. А в Європі чекають більше олії з нового врожаю ріпаку, тому інші олії, як-от соняшникова, можуть стати менш популярними.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua вершкове масло та соняшникова олія вже на вагу золота: від таких цін можна знепритомніти

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, "Чорний список" від поляків: які продукти можуть зникнути