Нестабільність на валютному ринку, спричинена різними чинниками, стала випробуванням для України.

Останніми днями долар США значно зміцнив свої позиції, змусивши НБУ встановити новий максимальний офіційний курс. Проте, за словами Антона Курінного, дилера департаменту глобальних ринків ОТП Банку, найближчим часом ситуація може змінитись.

Курс валют. Фото: скрін youtube
Курс валют. Фото: скрін youtube

Як зазначив дилер департаменту глобальних ринків ОТП Банку Антон Курінний, регулятор активно втручається у торги, щоб зберегти золотовалютні резерви країни.

"Ми не очікуємо курсу 40 грн/долар у короткостроковій перспективі. Не виключаємо корекцію наприкінці місяця та початку квітня у податковий та зарплатний період", - зазначає він.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Одним із ключових факторів, які можуть вплинути на стабілізацію курсу, є одержання Україною чергового траншу фінансової допомоги від міжнародних партнерів. Міністерство фінансів та НБУ активно очікують на ці кошти.

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

Незважаючи на останні турбулентні події, коли курс на міжбанківському ринку 18 березня вперше зріс до 39 грн/долар, а НБУ на 19 березня підняв офіційний курс до рекордних 38,97 грн/долар. На готівковому ринку курс продажу долара також зріс на 40 копійок, досягнувши позначки 39,15 грн/долар.

Нагадаємо, ціни на комуналку б'ють рекорди: люди будуть віддавати останні гроші

Як повідомляв "Знай.ua", виплати ВПО "підріжуть" - нові правила вже не за горами, не всі отримають гроші

Знай.uа писав, ні в чому собі не відмовляйте: незаможних громадян підтримають грошима