Цього місяця для деяких українських споживачів газу виявилася несподіваною подвійна платіжка за розподіл газу. Але чому так сталося?

З 1 березня 2024 року управління розподілом природного газу для клієнтів АТ "Тисменицягаз" було передано Івано-Франківській філії ТОВ "Газорозподільні мережі України".

газова плита
газова плита

Про це повідомила Івано-Франківська філія "Газмережі."

Це означає, що тепер оплату за послуги з розподілу газу потрібно здійснювати за новими реквізитами Івано-Франківської філії "Газмережі".

Тому цього місяця деякі споживачі отримали два рахунки: один від АТ "Тисменицягаз" за попередні послуги, а другий – від Івано-Франківської філії "Газмережі" за поточний місяць.

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Зміни у реквізитах та власнику послуги розподілу газу також вплинули на розмір щомісячного платежу.

Газова плита, фото: Getty Images
Газова плита, фото: Getty Images

Наразі тариф на розподіл газу встановлений на рівні 2,232 грн за кубометр із ПДВ для всіх споживачів області. Це спричинило зменшення розміру платежу проти попередніми тарифами. Наприклад, для клієнтів АТ "Тисменицягаз" тариф становив 2,388 грн за кубометр із ПДВ.

Приклад місячного платежу за розподіл газу у 2024 р. споживача АТ "Тисменицягаз":
  • 750:12х2,388 = 149,25 грн
  • 149,25 грн. – щомісячний платіж (був до 29 лютого 2024 р.).
Приклад місячного платежу за розподіл газу у 2024 р. споживача Івано-Франківської філії "Газмережі":
  • 750:12х2,232 = 139.5 грн
  • 139.5 грн – щомісячний платіж (став із 1 березня 2024 р.).

Перерахунок щомісячного платежу також проводиться у бік зменшення з урахуванням нових тарифів та зміни власника послуги.