У Харкові за перші місяці цього року філія "Газмережі" зіткнулася з близько 60 випадками самовільного підключення до газопостачання. Це лише вершина айсберга у проблемі, що охоплює всю Україну.

Такі випадки крадіжки газу трапляються , коли клієнти самі знімають опломбування з газових приладів або лічильників, обминаючи офіційні канали.

Вони користуються енергоресурсами без оплати, що фактично є крадіжкою та завдає шкоди державі.

Газовики. Фото: скрін youtube
Газовики. Фото: скрін youtube

Але тут є підводне каміння. Перше - це те, що такий спосіб заощадити призводить до припинення газопостачання при виявленні крадіжки. А відновлення послуги споживачеві коштує набагато дорожче, ніж вартість санкціонованого споживання.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Далі порушники повинні сплатити не лише вартість самого газу, а й послуги з припинення та відновлення, а також можливі судові витрати, якщо справа дійде до суду.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube
Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Рекомендується всім бажаючим відновити газопостачання звертатися до Центру обслуговування клієнтів "Газмережі", щоб уникнути правових та фінансових наслідків.

Все це нагадує про те, що самовільне втручання у газопостачання не тільки небезпечне для вашої безпеки, а й несе серйозні ризики для оточуючих.