Щоби комунальні компанії правильно розрахували оплату за споживання, українцям потрібно регулярно знімати свідчення з газового лічильника.

Це слід робити 1 числа кожного місяця та вчасно передавати результати. Про те, як знімати свідчення лічильників, нагадали на порталі Portmone.

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

В українців може бути встановлений один із видів газових лічильників — механічний та електронний. Процедура дуже проста і не вимагає багато часу.

На механічному газовому лічильнику встановлено табло із 8 цифр. Не всі вони знадобляться для надсилання показань, а тільки та частина, яка стоїть до коми або точки. Дані читаються зліва направо. Не забудьте також вказати нулі зліва перед числом. Якщо немає коми, записуйте число повністю.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Механічний лічильник газу, фото portmone
Механічний лічильник газу, фото portmone

Електронні лічильники оснащені таблом із низки цифр, а розділені вони комою чи рамкою червоного кольору. Для передачі показань необхідно записувати лише те, що стоїть після нулів і перед червоною рамкою зліва направо.

Електронний лічильник газу, фото portmone
Електронний лічильник газу, фото portmone

Українцям рекомендують фіксувати показання лічильника 1 числа кожного місяця, а передавати їх до комунальних компаній з 1 по 5 число того ж місяця.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що ціни на гарячу ванну зростають по всій країні: скільки коштує у кожному регіоні.

Раніше ми повідомляли про нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни.

Також стало відомо, що газовики повернуть споживачам частину грошей: треба лише подати заяву.