В Україні дозволили відключати електроенергію споживачам, які не сплачують платіжок. Однак є особи, яких такі санкції не торкнуться, навіть за наявності невиплаченої заборгованості. Про це розповіли фахівці компанії-постачальника YASNO.

У зв'язку зі скасуванням мораторію на відключення боржників компанії-постачальники послуг почали активно працювати з неплатниками. Таких споживачів наполегливо просять сплатити борг, а якщо результату немає – відключають електроенергію.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

У YASNO пояснили, що в Україні залишаються категорії громадян, на яких скасування мораторію не поширилось. Тобто яким би не був борг - світло не відключать.

Йдеться про споживачів, житло яких знаходиться на територіях, де ведуться активні бойові дії, а також тих, чиї будинки були пошкоджені внаслідок війни.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Отключение должников. Фото: скрин youtube
Отключение должников. Фото: скрин youtube

"Наразі, заборонено відключати лише тих споживачів, чия нерухомість знаходиться на територіях, де ведуться активні бойові дії, а також якщо оселю пошкоджено внаслідок бойових дій", - заявили в YASNO.

Відключення боржників. Фото: скрін facebook.com/yasno.com.ua
Відключення боржників. Фото: скрін facebook.com/yasno.com.ua

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям, які платять за світло, призначать особистого контролера: як це позначиться на платіжках.

Також наш портал інформував, що збільшення тарифів на електроенергію вдарить за цінами на все: академік пояснив, чому це стане важким ударом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що не вистачить навіть заплатити за світло: українцям пропонують компенсацію за комуналку від 236 гривень.