Українці можуть платити за електроенергію за "спецтарифом". Кожен другий спожитий кВт/год по суті буде безкоштовним, але лише у визначений час. Про це йдеться у матеріалі видання "На пенсії".

Для побутових споживачів в Україні поки що залишається діяти єдиний тариф - 2,64 гривні. Втім, деякі домогосподарства можуть віддавати за світло менше і для цього не потрібно обмежувати споживання чи добиватися субсидії.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Так, побутові споживачі можуть встановити двозонний лічильник та перенести основне споживання на період з 23:00 до 07:00. У цей час діє нічний тариф, який на 50% нижчий – 1,32 гривні за кВт/год.

На нічний час слід переносити використання найенергозатратніших приладів, наприклад, пральної машинки, бойлера, посудомийки. Якщо за місяць у нічний час "накрутити" хоча б 100 кВт/год, то заплатити по суті доведеться лише за кожен другий – 132 гривні замість 264 гривень.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що встановлення двозонного лічильника передбачає певні витрати – як мінімум на його придбання. Однак, суму можна буде досить швидко відбити, якщо активно користуватися перевагами нічного тарифу.

Раніше портал Знай повідомляв, "сюрпризи" не виключаються: що буде з тарифами на комуналку після опалювального сезону.

Також наш портал інформував, не вистачить навіть заплатити за світло: українцям пропонують компенсацію за комуналку від 236 гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комуналку, пальне та продукти харчування: як подорожчало життя українців за два роки повномасштабного вторгнення.