У Києві група невідомих хуліганів чіплялася до відвідувачів парку із провокаційними питаннями щодо ставлення до спільноти ЛГБТК+. Одного з юнаків після такого тесту жорстко побили. Однак, коли на місце викликали наряд поліції, вони вирішили не затримувати злочинців.

Вже пізніше під тиском громадськості за фактом бійки Національна поліція таки наважилася відкрити провадження. Про той випадок пише Hromadske.

Також про випадок гомофобії написала в Instagram правозахисна організація ЛГБТ-центр "Наш світ".

Патрульна поліція. Фото: Youtube
Патрульна поліція. Фото: Youtube

Повідомляється, що 8 березня 2024 року в одному із столичних парків група невідомих напала на хлопця, який відпочивав там із компанією друзів. При цьому спочатку незнайомці запитали юнака про ставлення до ЛГБТ-меншин.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Публікація Hromadske, скріншот: Twitter
Публікація Hromadske, скріншот: Twitter

"На мою відповідь, що" мені не цікаво, чим займаються інші люди. Кожен вирішує сам", я отримав удар у голову від цієї людини. Потім він продовжив мене бити, повалив з ніг. До нас наблизилися інші хлопці з тієї компанії", - згадує постраждалий.

"ЛГБТІК+", скріншот: YouTube
"ЛГБТІК+", скріншот: YouTube

За словами юнака, його подруга зняла бійку на телефон та викликала поліцію. Але правоохоронці, котрі прибули на місце, нікого не затримали. Потерпілий розповів, що бачив, як нападники чіплялися до інших відвідувачів парку з питаннями про ЛГБТ, і він був не один, кого побили того вечора у парку:

"Я впевнений, що це було певне угруповання, тому що всі вони були з конкретною позицією, що ЛГБТ - це зло", - повідомив він.

Юнак каже, що подав заяву до поліції, де повідомив про напад із ознаками сексуальної дискримінації.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

ЛГБТ-центр "Наш світ" надає потерпілому адвокатський супровід. Організація також закликала поліцію відкрити кримінальну справу через прояв гомофобії та звернулася до омбудсмана Дмитра Лубинця з проханням взяти під контроль цю справу.

У поліції Києва Громадському підтвердили факт бійки у парку. Як повідомив речник головного управління поліції Дмитро Грищенко, спочатку на місце прибули патрульні, а потім приїхала слідчо-оперативна група для з'ясування та документування всіх обставин інциденту.

Потерпілому дали направлення на проходження судово-медичної експертизи для визначення тяжкості тілесних ушкоджень. За фактом події правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 125 КК України. Максимально суворе покарання за цією статтею передбачає обмеження свободи терміном до двох років.

Наразі слідчі чекають на результати експертизи про тяжкість травм у постраждалого. Після отримання висновків кваліфікацію правопорушення можна змінити, зазначив Дмитро Грищенко.

У грудні 2023 року одна з міжнародних організацій, яка захищає права сексуальних меншин, оприлюднила рейтинг, у якому Україна посідає 39-те місце із 49 країн Європи за рівнем забезпечення прав ЛГБТК+ спільноти.

Нагадаємо, трансгендерна телеведуча звинуватила зіркового автора "Гаррі Поттера" у дискримінації ЛГБТ.

Раніше повідомлялося, що церковники відібрали медаль у військового, коли дізналися, що він – гей: "Не знав про його грішні нахили".

Також, Дженіфер Лопес "вляпалася" у скандал за 5 млн доларів: виступила в Дубаї з путіністами на підтримку ЛГБТ+.