Українці можуть побалувати себе улюбленими продуктами за приємнішими цінами. У супермаркетах встановили нові цінники на сало, житній хліб та курячі яйця. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Купівля деяких продуктів харчування в середині березня обійдеться дешевше, ніж місяцем раніше. Доступнішими стали сало, чорний хліб та яйця.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на сало

Домашнє сало загалом пропонується по 239 гривень за кілограм. Цінник відчутно знизився, адже ще у лютому за продукт доводилося платити 257,67 гривні за кіло. Небагато похитнулося в ціні і солоне сало. Середня вартість знизилася із 242,84 до 242,80 гривні за кіло.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Ціни на хліб

Хліб житнього "Riga Бородиновський" зменшився у ціні в середньому на 35 копійок і продається по 39,53 гривні за 300 грамів. Водночас хліб житній "Український Московський" у ціні не змінився – 32,70 гривні за 950 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Ціни на яйця

Десяток яєць ТМ "Квочка" в середньому коштуватиме 55,20 гривні. Вартість зменшилася майже на 3 гривні, якщо порівнювати із попереднім місяцем. Яйця ТМ "Ясенсвіт" подорожчали в середньому на 30 копійок та продаються по 61,87 гривні за десяток.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, і хочеться, і колеться: супермаркети здивували новими цінами - сирна тарілка вже розкіш.

Також наш портал інформував, яблука від 17 грн, а банани по 70: українські супермаркети оновили цінники на "вітамінки".

Крім того, ми писали, м'яса в раціоні поменшає: експерти закликають готуватися до підвищення цін на свинину.