Нещодавно в Україні виникла невелика сенсація через дії служби таксі Uklon. Під час війни, коли в країні запроваджено комендантську годину, вони вирішили не лише продовжувати працювати, а й підвищити ціни на поїздки в десятки і навіть тисячі разів.

Ситуація викликала бурхливі обговорення у соціальних мережах, де люди активно ділилися скріншотами чеків та листування з водіями, показуючи, що за поїздку, яка зазвичай коштує кілька сотень гривень, тепер доводиться віддавати кілька тисяч.

Таксі "Uklon", скріншот: YouTube
Таксі "Uklon", скріншот: YouTube

Це у кілька разів перевищує звичайні тарифи.

Що особливо здивувало людей, то це готовність водіїв Uklon їздити навіть до інших міст за високі гроші. Наприклад, за 41 000 гривень вас можуть довести з Києва до Львова, а за 1000 доларів – просто посеред ночі.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Очевидно, що подібні ціни викликали не лише невдоволення, а й побоювання. Адже в умовах воєнного часу безпека стає найважливішим пунктом, і хто може гарантувати, що довезуть вас надійно і безпечно?

Таксі. Фото: DW.
Таксі. Фото: DW.
Таксі. Фото: DW.

Крім того, дії Uklon викликали критику і тому, що вони працюють з порушенням комендантської години, яка введена для забезпечення безпеки громадян.

Тим не менш, представники Uklon виправдовуються, стверджуючи, що їхня діяльність спрямована на надання послуг важливим категоріям населення та діє у правовому полі.

Однак багато українців висловили своє невдоволення і вимагають припинення подібної діяльності. У відповідь на хвилювання суспільства співвласник Uklon Сергій Гришков заявив про припинення роботи в комендантську годину, що викликало як підтримку, так і сумніви у громадян.

Раніше ми писали про те, що літаючі машини не таке вже й майбутнє: японці показали таке "авто"

Також стало відомо, на похорон до бабусі: прикордонники викрили "чорну" схему ухилістів із вінками