У побутових турботах часто виникають ситуації, які потребують уваги та рішення. Одним із таких питань може бути переміщення електролічильника у нове місце. Припустимо, ви вирішуєте змінити його розташування, перемістивши його з квартири в сходову клітку.

Що потрібно для цього? Розповіли у "Закарпаттіобленерго".

Це можливо за умови, що передбачено проектно-технічною документацією вашого будинку (ви можете отримати її у балансоутримувача).

Лічильник світла, скріншот: Facebook
Лічильник світла, скріншот: Facebook

У разі наявності щитової на сходовій клітці, вам слід подати заяву про переміщення у свій місцевий обленерго.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Фахівці з обліку енергії розпломбують та встановлять лічильник на сходовій клітці, після чого його опломбують. Для переміщення лічильника назад у квартиру потрібно вказати нове місце у проектно-технічній документації будинку.

Заміна електролічильника. Фото: скрін youtube
Заміна електролічильника. Фото: скрін youtube

У разі відсутності таких вказівок у документації ви повинні самостійно за власний рахунок розробити та погодити проект.

Далі слід звернутися до своєї філії для розпломбування лічильника. Організація, що має ліцензію на проведення робіт з монтажу відповідно до проектної документації, встановлює лічильник на нове місце та проводить його опломбування.

Важливо сказати! У разі всі роботи виконуються за рахунок споживача.