Податкові перевірки в Україні знову повернулись. На 2024 рік податківці вже запланували тисячі візитів до підприємців. Проте декого перевірки у 2024 році обійдуть стороною. Про це розповів експерт у галузі бухгалтерського обліку В'ячеслав Денисенко на порталі b2bconsult.

Деякі українські підприємці підпадають під мораторій, а отже податкові перевірки у 2024 році їм не загрожують.

Податки / фото: Freepik
Податки / фото: Freepik

За словами фахівця, до 1 грудня 2024 року діє мораторій на проведення документальних перевірок платників єдиного податку першої та другої груп. Також обмеження на перевірки зберігаються для підприємств, чия податкова адреса розташована на окупованих територіях або на територіях, де ведуться бойові дії.

Податкова, скріншот: YouTube
Податкова, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Мораторій на фактичні перевірки стосується і підприємців на теренах можливих бойових дій, але не всіх. Податківці таки нагрянуть із перевіркою до бізнесу, який займається:

  • виробництвом чи реалізацією підакцизної продукції;
  • купівлею та продажем іноземної валюти;
  • організацією та проведенням азартних ігор;
  • господарською діяльністю без державної реєстрації як суб'єкта господарювання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 100,5 грн за кожний зайвий квадрат: нові податки на житло підкошують ноги українцям.

Також наш портал інформував, ця особлива пільга покриє всі витрати на комуналку та паливо: пенсіонерам дали промінь надії.

Окрім того, інформаційний портал Знай повідомляв, арешти рахунків уже не за горами? Податкова передасть усі важливі відомості Польщі.