У березні в Україні активно триває процес надання субсидій на опалювальний сезон, який має завершитися наприкінці квітня.

Що треба знати

Аби впевнитися, що саме ви отримали субсидію, треба зробити лише один важливий крок – відвідати вебпортал Пенсійного фонду України. Тут, за допомогою подання необхідних документів, кожен може отримати важливу інформацію стосовно своєї субсидії.

Пенсійний фонд розглядає заявки на субсидії для домогосподарств з різним рівнем доходів, враховуючи при цьому середній загальний дохід сім’ї, її майновий стан та інші критерії.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Користувачі, що пройшли реєстрацію на порталі ПФУ за допомогою електронного цифрового підпису, мають можливість подавати заявки в онлайн-режимі.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Як подати заяву на субсидію

  • Вибір необхідного типу заяви з наявного переліку.
  • Заповнення всіх необхідних даних у заяві.
  • Вибір способу отримання інформації про стадії обробки заяви, якщо це потрібно.
  • Прикріплення сканованих копій обов'язкових документів, а також додаткових документів, які користувач вважає потрібними.
  • Перегляд і формування друкованої версії заяви та декларації (у разі, якщо вона є частиною вимог до заяви).
  • Підписання документів за допомогою електронного цифрового підпису та їх відправлення до відповідного органу ПФУ.

Після внесення заявки, перевірити інформацію щодо субсидій та пільг можна у спеціальних розділах "Моя субсидія" та "Мої пільги". Доступна інформація охоплює місяць і рік останнього нарахування, суму виділеної допомоги, а також кінцеве рішення про надання чи відмову у державній підтримці.

Субсидія на дрова і вугілля
Субсидія на дрова і вугілля

Скасування пенсії

Раніше Знай.ua писав про 5 категорій, яким можуть скасувати пенсії навесні. Адже пенсійний фонд нагадав українцям у яких випадках гроші, які держава виплачує як допомога зі сплати комунальних платежів, можуть скасувати чи вимагати повернення.