Генеральний директор аналітичного центру DiXi Grouр Олена Павленко вважає що підняття тарифів для населення, хоча і є досить болючим питанням для Уряду, інших альтернатив поки немає.

"Енергетичному сектору потрібні кошти. Ці кошти є або у бізнесу, або у населення. Якщо змушувати бізнес платити більше, то це все одно повернеться вищими цінами на товари для населення. Підіймати тарифи - політично дуже болюче рішення, але поки навряд чи є інша альтернатива", - сказала Павленко.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Вона зауважила, що тарифи не можна підіймати раптово, бо люди повинні підготуватись до того що їм потрібно буде більше платити. Це означає, що уряд має озвучити чіткий план: тарифи будуть зростати наступні два, чи три роки, з певною періодичністю, і з конкретним відсотком підвищення. Це допоможе кожному порахувати, якими можуть бути додаткові витрати для сімейного бюджету.

"Якщо ми не даємо споживачам вибір у вигляді ринкових цін, і доводимо їм до відома регульований тариф, то ми маємо дати споживачам інший вибір – як зробити так, щоб скоротити споживання і не платити більше в умовах вищих тарифів. Це означає – масові, дуже доступні, прості програми з енергоефективності, і дуже активна програма підвищення обізнаності населення", - зауважила Павленко.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Тарифи на комуналку / фото: Freepik
Тарифи на комуналку / фото: Freepik

Раніше ми вже пояснювали нашим читачам, що у "Нафтогазі" допомогли клієнтам виправити топ-3 помилок під час оплати.

Споживачі часто припускаються типових помилок при розрахунку споживання природного газу. Це може бути:

  • неправильно вказаний особовий рахунок;
  • не вказані персональні дані користувача;
  • хибна оплата на чужий особовий рахунок.