Найближчим часом у населених пунктах на заході та в центрі України можуть змінитися тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. Про це свідчить інформація на сайті НКРЕКП.

Так, на сайті регулятора з'явилися проєкти постанов про запровадження нових тарифів на воду для цілої низки комунальних підприємств.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Вже з 1 квітня нові розцінки на послуги водоканалів можуть чекати на мешканців одразу 15 міст, серед яких Київ, Дніпро, Черкаси, Хмельницький, Вінниця, Бровари, Рівне, Львів, Ужгород, Луцьк, Тернопіль, Івано-Франківськ.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Варто наголосити, що у кожному населеному пункті діють різні тарифи на воду, тому й подорожчання прогнозується неоднорідним.

Тарифи на воду. Фото: скрін nerc.gov.ua
Тарифи на воду. Фото: скрін nerc.gov.ua

Тарифи на воду. Фото: скрін nerc.gov.ua
Тарифи на воду. Фото: скрін nerc.gov.ua

За оцінками голови спілки споживачів комунальних послуг України Олега Попенка, тарифи на воду та каналізацію можуть піднятися на 20-60% залежно від населеного пункту. Мало того, регулятор розглядає можливість підвищення тарифів у два етапи, тобто, нове подорожчання може статися ще й з 1 липня.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не вистачить навіть заплатити за світло: українцям пропонують компенсацію за комуналку від 236 гривень.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв комуналку, пальне та продукти харчування: як подорожчало життя українців за два роки повномасштабного вторгнення.