Виявляється далеко не всі продукти перед приготуванням можна і потрібно мити. Часто це роблять автоматично, навіть не замислюючись, чи це дійсно потрібно.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМожна, звичайно, і далі не надавати цьому значення, а можна розібратися в деталях і зробити правильні висновки. Тож які ж продукти не варто мити перед приготуванням?
Як відзначають досвідчені кухарі, слід знати, що ця незначна помилка позначається на смакових якостях готових страв.
Які продукти не можна мити перед приготуванням:
1. Птиця та риба
Дехто вважає, що таким чином бореться з бактеріями, але це марно і навіть безглуздо. Це стосується яловичини, свинини та іншого червоного м'яса. Як зазначають кухарі, зайва волога також псує смак готової страви. Якщо ви вже помили м'ясо з тих чи інших причин, слід добре підсушити продукт паперовим рушником.
2. Гриби
Є сумнівною справою та миття грибів, а особливо магазинних. Адже бактерії змити все одно не вийде. З іншого боку, враховуючи, як швидко гриби вбирають воду, можна ґрунтовно зіпсувати страву. У випадку шампіньйонів, багато господинь просто їх чистять.
3. Зелень із магазину
Якщо на упаковці із зеленню зазначено, що продукт є чистим, повторно мити продукт не обов'язково. А у випадку, коли зелень купують на ринку і невідомо, за яких умов вона зберігалася, слід все ж її помити.
4. Яйця
Кухарі зазначають, що курячі яйця слід мити безпосередньо перед приготуванням. Адже на поверхні шкаралупи знаходиться природний захисний шар, і якщо його змити, довго зберігатись продукт не зможе навіть у холодильнику.
Нагадаємо, що ваша картопля буде як із грядки: вчені порадили, де найкраще зберігати бульбу .
Раніше ми повідомляли, що непомітна деталь, яка говорить про "ідеальність" яблук: місяцями не псуватимуться.