Українську монету номіналом дві копійки можна продати за суму, яку не кожен заробить навіть за рік. Як виглядає монета і чим особлива, показали на спеціалізованому ресурсі Violity.

Колекціонери активно полюють на деякі українські монети. За особливо рідкісні екземпляри часом готові платити величезні суми.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, на аукціоні з'явився дуже цікавий лот – монета номіналом 2 копійки 1992 року. Найцікавіше це ціна цієї монети - 88 тисяч гривень.

Цінна монета. Фото: скрін violity
Цінна монета. Фото: скрін violity

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Такий "космічний" цінник пояснюється тим, що монета була пробною і не мала потрапити в обіг. Також копійка має дуже рідкісний брак через помилку в ескізі.

Цінна монета. Фото: скрін violity
Цінна монета. Фото: скрін violity

Головна відмінна риса цих 2 копійок – вузький вінок. За словами фахівців, таких монет існує дуже мало, але іноді вони з'являються на різних аукціонах.

Варто зазначити, що за представленим лотом стежать 29 потенційних покупців і під час торгів вартість монети може піднятися до більш високої відмітки. Непоодинокі випадки, коли ціни на українські монети доходили до 100 тисяч гривень та навіть переступали цю захмарну позначку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, легкі гроші: українцям можуть заплатити близько 20 тисяч гривень за старі 10 копійок.

Також наш портал інформував, джекпот у вашому гаманці: за які монети колекціонери можуть заплатити понад 20 тисяч гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, банкноти у вашому гаманці можуть виявитися в рази дорожчими від номіналу: які цінуються колекціонерами.